Temesvári Magyar Napok, 2021

P. Mobil koncert

Időpont: Péntek, 20:30–22:30

Szervező: Várbástya Egyesület

Helyszín: Opera tér, nagyszínpad

 

Az 1969-ben alapított P. Mobil magyar hard rock együttes, az 1970–80-as években a magyar könnyűzenei élet egyik meghatározójává vált. A zenekar 2019-ben az Aranylakodalom című turnéval ünnepelte jubileumi évét.

A P. Mobil emblémája egy kerék, melynek küllőit és abroncsát bakancsok alkotják. Ez jelképezi az „örökmozgót”. A színpadi kellékek sorából közismert a „legnagyobb kétforintos”, amely a Kétforintos dal című slágerre utal. Az jellegetes érmén az 1973-as évszám szerepel, ugyanis akkor lett a Gesarol zenekarból P. Mobil. A zenekar hangszerei közül népszerűvé vált az 1984-es Honfoglalás című albumhoz készült Magyarország alakú gitár. A 2016-os turnéra azonban készült egy új, hasonló kinézetű gitár, amelyen az énekes Baranyi László játszik, valamint Tarnai Dániel számára egy történelmi Magyarország alakú basszusgitár is.

A P. Mobil zenekar felállása számtalanszor módosult az évek során, de immár tavaly óta változatlan: az alapító, Schuster Lóránt mellett jelenleg Baranyi László (ének, gitár), Sárvári Vilmos (gitár), Tarnai Dániel (basszusgitár), Szabó Péter (billentyűs hangszerek) és Pálmai Zoltán (dob, ütőhangszerek) szerepel.

Bejegyzés megosztása